B&B de Bommelier
/

Genieten in Drenthe 

 

De omgeving

Er is genoeg te doen in en rond Roderwolde!

C U L T U U R

In het hart van het dorp vindt u een mooi wit kerkje, de Jacobskerk uit 1831. Deze is regelmatig open om te bezichtigen. Iets verder in het dorp staat een prachtige molen, de Woldzigt, uit 1852. Deze molen is regelmatig in bedrijf, zowel voor het malen van graan, als voor het slaan van olie. In en rond de molen worden vaak activiteiten georganiseerd en zit een klein winkeltje waar lokale producten te koop zijn.  Tegenover de kerk ligt de 'haven' van Roderwolde. 

In het dorp zit dorpscafé 'het Rode Hert', waar in het weekend regelmatig live muziek beluisterd kan worden. Ook is hier overdag een heerlijk zonnig terras voor een kopje koffie met appeltaart!

Tegenover de kerk in de pastorietuin wordt elk jaar in augustus een openluchtspel opgevoerd.                 

Op korte afstand vindt u de stad Groningen, waar meer dan genoeg te doen is. Er is een plattegrond van de stad aanwezig. Kijk voor activiteiten en evenementen op de website!


A C T I E F

Naast onze B&b ligt de plaatselijke tennisbaan, waar u in het seizoen (april t/m oktober) bij goed weer een balletje kunt slaan. Rackets en ballen zijn in bruikleen aanwezig in de B&B. De huur van de tennisbaan bedraagt € 15,00 per uur.

Vanuit de B&B zijn er volop wandel- en fietsroutes in de omgeving te maken, zowel voor lange als korte afstanden. Er zijn kaarten aanwezig die u kunt gebruiken, vraag ons voor advies of tips.  Er zijn verschillende bossen in de buurt om te ontdekken. Ook zijn er op verschillende plekken hunebedden te bewonderen. 

Ten zuiden van het dorp ligt De Kleibosch. Een prachtig stuk natuur, restanten van het Drentse Wold. Dit stuk bos is zo'n 134 hectare groot, dus ruimte genoeg voor een mooie wandeling. In het dorp Leek vindt u Landgoed Nienoord, een adellijk landgoed met prachtig bos en rijke historie. Ook met kinderen kunt u zich hier goed vermaken; er is hier een kinderboerderij, zwemkasteel en midgetgolfbaan!

Vlakbij het dorp Roden, ligt het Mensingebos. Dit bos heeft de bijnaam 'Drenthe in het klein' en biedt een afwisseling bos met verstilde vennen, smalle kronkelpaadjes, heide en vanaf de rand van het bos kijkt u uit over het oeroude stroomdallandschap van het Lieversche Diep. Ook kunt u hier reeen, vossen en vogels, waaronder de zeldzame Zwarte Specht vinden. 

Voor watersport kunt u terecht bij het Leekstermeer, of het Paterwoldsemeer. Beide zijn zowel op de fiets als met de auto gemakkelijk te bereiken. Kijk voor de verhuur of lessen op het Leekstermeer bij Cnossen, zij bieden zowel een restaurant, zeilschool als bootverhuur. Het Paterwoldsemeer biedt ook bootverhuur en zeillessen. Ook is het hier mogelijk om te suppen!


O N T S P A N N I N G 

Mocht u na al dat bewegen toe zijn aan wat ontspanning, zijn er verschillende sauna's in de buurt te vinden. In Peize zit wellness resort SpaWell en in Zevenhuizen vindt u de Waterlelie. Kijk voor mooie acties en aanbiedingen op hun website.